7

Grønne biler – GR Biler

Velkommen til Skives største udvalg af nyere el-/ plug-in hybrid biler.

Vi har igennem en lang årrække opbygget et stort netværk i hele Europa – så har vi ikke din drømmebil på lager, finder vi den.

GR Biler har solgt og serviceret elbiler siden 2017, og vi har både uddannet personale og specialværktøj til at klare alle opgaver med at holde din elbil godt kørende.

Se vores store aktuelle udvalg af plug-in hybrid og elbiler her

Grøn finansiering

GR Biler hjælper gerne med særligt attraktive grønne billån via vores samarbejdspartnere Santander Consumer Bank og Jyske Finans. Hør i vores salgsafdeling om aktuelle kampagnetilbud på finansiering af din næste plug-in hybrid og elbil.

Grøn forsikring

Gennem vores samarbejdspartnere, IF forsikring, Tryg forsikring og Gjensidige forsikring, tilbyder vi særligt attraktiv forsikring af din nye plug-in hybrid eller elbil. Hør salgsafdelingen om alle mulighederne for at blive trygt kørende.

Udvid garantien

GR TRYGHED+ giver dig mulighed for at udvide garantien på din nye plug-in hybrid og elbil – læs mere om muligheder og priser her.

Stort udvalg af ladestandere

N

GR Biler tilbyder et stort udvalg af ladestandere til plug-in hybrid og elbiler – både med og uden abonnement

N

Vi rådgiver dig gerne til valg af ladeløsning, ud fra parametre som kørselsmønster, plug-in hybrid eller elbil, solceller osv.

N

Vi forhandler ladestandere fra eksempelvis Ford, Webasto, EV box, Sparkline, OK, Home Box plus og Clever.

Se alle mulighederne i butikken eller ring og hør mere

Hvad er en elbil, hybridbil og plug-in hybrid?

Der er gang i udviklingen – også når det gælder biler. Der kommer flere og flere forskellige mærker af elbiler, hybridbiler, plug-in hybrid og mild-hybridbiler. Men hvad betyder det egentlig?

I de seneste år har salget af el- og plug-in hybrid biler været stigende, og måske går du selv med overvejelserne, hvorvidt du skal have et af de nye alternativer til diesel- og benzinbilen. En begyndelse er at sætte sig ind i, hvad de forskellige biler er for nogle størrelser.

hyndai_ioniq_5

Hvad er en mild-hybridbil?

En mild-hybridbil kører mest på benzin eller diesel. Her er der tilkoblet en lille elektrisk motor, der kun kører i meget kort tid. I en mild-hybrid fungerer elmotoren som en slags generator, der lader batteriet op.

Batterierne er meget små og kan ikke køre alene på strøm, hvilket også gør, at den opleves som at være en almindelig benzin- eller dieselbil.

Mustang

Hvad er en hybridbil?

En hybridbil kører både på el og benzin eller diesel. Ofte kan en hybridbil ikke køre mere end få kilometer på ren el. Til gengæld skal den ikke oplades med et kabel, da den oplader løbende.

En hybridbil oplader altså sig selv, når forbrændingsmotoren startes og ved friktion når du bremser. Den korte rækkevidde for el gør, at en hybrid er bedst til bykørsel, hvor der er mange opbremsninger. Kører du meget på motorvej eller ved høj hastighed, vil en hybridbil slå over på forbrændingsmotoren. Hybridbilen forkortes HEV af bilproducenterne.

Ford Mustang

Hvad er en plug-in hybrid?

En plug-in hybrid er en bil, der kører på både el og brændstof som benzin og diesel. Til forskel for en almindelig hybridbil, så kan du oplade en plug-in hybrid fra en ladestation eller stikkontakt. Samtidig oplades batteriet også, når benzinmotoren startes, og når du bremser – ligesom ved en almindelig hybridbil.

En plug-in hybrid har et større batteri end en hybridbil, og den kan køre 30-70 km. på ren el, hvis batteriet er fuldt opladet. Det betyder også, at en plug-in hybrid er god til kørsel på både motorvej, landevej og i byen. Plug-in hybrid forkortes oftest som PHEV af bilproducenterne.

hyndai_ioniq_5

Hvad er en elbil?

En elbil kører på elektricitet og er meget støjsvag. Det er den, fordi den kører på et batteri i stedet for en forbrændingsmotor. Samtidig udleder den ikke emissioner, når den kører, hvilket betyder, at den ikke udleder CO2, hvis strømmen kommer fra vind- og solenergi, udover produktionen. Moderne elbiler har en længere rækkevidde på deres batterier, end de første elbiler havde. I dag kan nogle elbiler køre over 600 km. på én opladning. Eksempel på en elbil er Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5

Kontakt os

Søren Ramsdahl

Søren Ramsdahl

Indehaver

Michael Sørensen

Michael Sørensen

Salgskonsulent